Goede sfeer tijdens de tweede gebiedsbijeenkomst

11-07-2022
493 keer bekeken

Ook tijdens de tweede gebiedsbijeenkomst rondom de omgevingsvisie hebben we veel inwoners gehoord.

Op woensdagavond 6 juli vond de tweede interactieve gebiedsbijeenkomst plaats. Ditmaal werd er gesproken over het gebied 'de Peelhorst". Veertig inwoners en ondernemers uit Heesch en Nistelrode waren welkom om te spreken en na te denken over de toekomstige leefomgeving van het gebied. We hebben weer dezelfde opzet gekozen als de eerste bijeenkomst: 

  • Onderwerpen waren gezonde leefomgeving, leefbare kernen, klimaat en natuur, landbouw en economie, landschap en erfgoed 
  • Ideeën ophalen hoe de inwoners tegen eerder genoemde onderwerpen aankijken en wat zij hiervan vinden en welke ideeën zij hebben.
  • Ook werd er gesproken over wat de inwoners zelf kunnen bijdragen hieraan.

De ideeën worden verwerkt in drie toekomstscenario's voor de omgevingsvisie voor de gemeente. Een van de deelnemers merkte op: "geef mensen een korting op de OZB bij groene klimaatbestendige tuinen in plaats van steen en kunstgras en andere duurzame maatregelen aan het huis." Al met al was het een prettige bijeenkomst waar veel creativiteit aanwezig was. 

Op woensdagavond 7 september vindt de laatste interactieve gebiedsbijeenkomst plaats. Dus ben jij woonachtig in Vorstenbosch, Loosbroek of Heesch? Meld je hier aan voor de laatste bijeenkomst over het gebied "Dekzandgronden". 

Afbeeldingen

Contact

Gemeente Bernheze
Telefoon 0412-45 88 88
gemeente@bernheze.org
www.bernheze.org

 
 

Samen Bernheze is een initiatief van de gemeente Bernheze

 

 

 

   

 

 

Cookie-instellingen