Geslaagde Startbijeenkomst Weerbaarheid Buitengebied!

07-04-2023
396 keer bekeken

Donderdag 6 april was de startbijeenkomst voor een veilig én leefbaar buitengebied Bernheze. Een mooie avond, waar ruim 60 bewoners en ondernemers uit Bernheze gastvrij werden ontvangen in cultureel centrum Nesterlé in Nistelrode. De boodschap was helder: meld verdachte situaties bij de politie!

De vertrouwenspersoon van ZLTO heeft zich voorgesteld en aangegeven dat een ieder (ook niet ZLTO leden) met betrekking tot signalen in het buitengebied haar kan bellen voor een vertrouwelijk gesprek, zie Veilig buitengebied (zlto.nl)

Met de gemeente, Cumela en de politie is onder andere gesproken over signalen van drugscriminaliteit en hoe je (GPS) diefstal en inbraak zoveel mogelijk kan voorkomen. PVO gaf tips hoe je veilig je schuur kan verhuren, waarbij een goede huurovereenkomst zeer belangrijk is. 

Hoe nu verder? Alle ideeën zijn verzameld en worden betrokken bij het vervolg. Er is ook een oproep gedaan om ook in de toekomst als bondgenoot mee te denken over veiligheid in het buitengebied.

Namens de organiserende instanties bedanken we de aanwezigen voor hun inbreng!

Was je niet aanwezig, maar wil je graag je idee of behoefte met ons delen of wil je aansluiten als bondgenoot? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar Brenda van Waes (Projectleider Buitengebied) via b.van.waes@bernheze.org

Afbeeldingen

Contact

Gemeente Bernheze
Telefoon 0412-45 88 88
gemeente@bernheze.org
www.bernheze.org

 
 

Samen Bernheze is een initiatief van de gemeente Bernheze

 

 

 

   

 

 

Cookie-instellingen