Stel uw vraag aan onze nieuwe burgemeester

Even voorstellen: onze nieuwe burgemeester

Stel uw vraag aan onze nieuwe burgemeester. Wilt u wat meer weten over burgemeester Mark de Man. Stel uw vraag of lees hieronder welke vragen hij al beantwoord heeft. Misschien staat het antwoord op uw vraag er al tussen.

Bent u benieuwd naar zijn lievelingsnummer, favoriete zanger of welke sport hij beoefent?

U kunt uw vraag insturen via onderstaande knop:

Ga naar het digitale formulier

Veiligheid is een groot goed. Samen met een mooi team van gemeentelijk adviseurs, de politie en het Openbaar Ministerie houden we vinger aan de pols. We werken vanuit het programma Weerbaarheid Buitengebied. We doen veel om met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan over diverse thema’s, zoals ondermij ning, cybercrime en maatschappelij ke weerbaarheid. De boa’s zij n gekoppeld aan dorpskernen en zorgen voor een goede verbinding. En we werken aan WhatsAppgroepen in het buitengebied zodat we op tij d weten wat er speelt en leeft.

Nee, dat weten we nog niet. We kunnen kiezen uit 5 parels van kernen. Daar willen we even rustig de tij d voor nemen om te zien welke kern/wij k bij ons past. De Tour de Bernheze geeft mij de kans om een goed beeld van alle kernen te krij gen. Ik heb tot nu toe Loosbroek, Vorstenbosch en Heeswij k-Dinther bezocht. Op 19 april bezoek ik Nistelrode en op 17 mei Heesch. Op dit moment wonen wij in Heesch.

Het regenboogpad is tij delijk verwijderd in verband met de herinrichting van de Traverse. De planning is dat deze in april 2024 weer terugkomt. En daarbij help ik een handje mee.

Zwerfafval is heel ergerlij k. Het ziet er niet uit en kost veel geld om op te ruimen. Maar het is wel iets dat begint bij onszelf. Want dat zwerfafval kan er alleen maar komen te liggen als mensen het er zelf neergooien. Jouw vraag is een mooi moment om weer een beroep te doen op al onze inwoners om de openbare ruimte netjes te houden.

Ik vind het lekker om veel te variëren en ook eten uit andere delen van de wereld te proberen. Ik vind wat dat betreft heel veel lekker. Een echt lievelingsgerecht heb ik niet. En het is voor mij ook afhankelijk van het seizoen. Maar als ik dan toch 3 dingen moet noemen:

  • Tom Kha Kai Soep
  • Stoofvlees met worteltjes, rode kool en gebakken aardappeltjes
  • Aardbeien- en frambozen ijs met vers fruit

Voor mij zijn dat twee zijden van dezelfde medaille en niet zozeer een tegenstelling. Het is dus geen ‘of’, maar een ‘en’. Als burgemeester balanceer je telkens tussen het aanpakken van criminaliteit om de rechten van anderen de beschermen en de rechten van de betrokkene. Ik vind het wel belangrijk om de persoon achter een situatie te blijven zien, ook als dit de conclusie en beslissing niet anders maakt.

Officieel nog niet, maar ik ben er wel alweer langs geweest. De grote koepel stond er trouwens weer keurig bij. Daar kan Halley de komende jaren hopelijk goed mee vooruit.

Nee! Integendeel. Bernheze is een gemeente die er goed voor staat en de samenwerking niet schroomt. Zolang zaken gewoon goed geregeld zijn voor onze inwoners en ondernemers hoeft dit ook helemaal niet aan de orde zijn. Groter is overigens ook niet altijd beter. 

Fitness (krachttraining), wandelen, zwemmen, fietsen en duiken zijn dingen die ik graag doe. 

Ik houd zeker van sushi. Bij voorkeur een dragon rol waar ook iets van mango in zit. Ik maak af en toe zelf ook wel eens sushi, maar ik kom er dan iedere keer weer achter dat dat nog niet zo gemakkelijk is. 

Het gala van het Zwijsen College op Kasteel Heeswijk en een bezoek aan Sterrenwacht Halley in mijn vroege jeugd.

Zwart. Hoe sterker hoe beter.

Krollen met speculaas. Een krol is een zacht wit broodje met anijszaad. De krol wordt gegeten met boter en speculaas en is een echte Veghelse lekkernij. 

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”

Contact

Gemeente Bernheze
Telefoon 0412-45 88 88
gemeente@bernheze.org
www.bernheze.org

 
 

Samen Bernheze is een initiatief van de gemeente Bernheze

 

 

 

   

 

 

Cookie-instellingen