Succesvolle start informatiebijeenkomsten ‘Bernheze aardgasvrij’

11-07-2022

Bernheze wil stap voor stap richting een duurzame en aardgasvrije verwarming van woningen en gebouwen in de gemeente. Onlangs konden bewoners van Oranjebuurt (Heesch) hierover meer te weten komen. De gemeente organiseerde hiervoor twee bijeenkomsten.

De bijeenkomsten in Oranjebuurt verliepen succesvol. Vooral de bijeenkomst op 29 juni werd goed bezocht. Bewoners van de Oranjebuurt toonden zich betrokken en geïnteresseerd maar hadden ook veel vragen. Deze vragen gingen veelal over de inzet van een warmtepomp, over het ‘juiste’ moment van overgaan op een duurzame manier van verwarmen en over de betaalbaarheid van de warmtetransitie. Het ruime merendeel van de bewoners gaf aan mee te willen werken aan de opstellen van een wijkuitvoeringsplan.  


Wijkuitvoeringsplan

In een wijkuitvoeringsplan staat beschreven op welke manier en termijn de buurt aardgasvrij(-ready) wordt en wat de buurt hiervoor nodig heeft. Ook partijen zoals de woningbouwcoöperatie en de energieleverancier worden in dit proces betrokken. De komende jaren starten negen verschillende buurten in Bernheze met het maken van een plan.

Is uw buurt nog niet aan de beurt maar wilt u alvast beginnen? Dan kan! Bijvoorbeeld door te isoleren, de ventilatie te verbeteren, uw cv-ketel te vervangen of over te schakelen op elektrisch koken. Kijk hier voor meer informatie. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Contact

Gemeente Bernheze
Telefoon 0412-45 88 88
gemeente@bernheze.org
www.bernheze.org

 
 

Samen Bernheze is een initiatief van de gemeente Bernheze

 

 

 

   

 

 

Cookie-instellingen