Over aardgasvrij

In 2050 willen we, net zoals alle andere gemeenten in Nederland, dat al onze woningen en bedrijven aardgasvrij zijn. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord.

Dit is een flinke klus voor inwoners, ondernemers, de gemeente en vele andere partijen zoals netbeheerders, woningbouwcoöperaties en energieleveranciers. We hebben elkaar nodig om dit voor elkaar te krijgen. In overleg en met aandacht voor de zorgen die leven.

Op 7 oktober 2021 heeft de gemeenteraad de Transitievisie Warmte vastgesteld. In dit plan staat op hoofdlijnen aangegeven hoe we met elkaar zorgen dat we in Bernheze voor 2050 van het aardgas af zijn. Op basis hiervan werkt elke buurt in de komende jaren een concreet plan uit.

Comfortabel wonen en werken

Niet enkel vanwege deze afspraken is het belangrijk om stappen te zetten naar een aardgasvrij Nederland. Het verduurzamen van je woning of werkplek zorgt ervoor dat we minder afhankelijk zijn van de politieke situatie in de wereld voor de verwarming van ons huis. Ook werk je door je huis te verduurzamen aan de toekomst, en aan comfortabel wonen en werken. In de winter is je huis of kantoor warm en in de zomer fijn koel.

Flinke besparingen

Bovendien bespaar je direct op je energierekening. Door slim te verwarmen bespaar je al gauw honderden euro’s per jaar en door te isoleren mogelijk nog veel meer. Dit kan voor sommige huizen oplopen tot circa 2000 euro per jaar (bron: www.milieucentraal.nl). Ook als je huis al redelijk geïsoleerd is kun je honderden euro's per jaar extra besparen.

Beleid gemeente Bernheze (Transitievisie Warmte)

Ga naar de Transitievisie Warmte van de gemeente Bernheze om meer te weten te komen over de kostenbesparing van een aardgasvrije woning. Of kijk op de website Milieu Centraal voor meer informatie over isoleren

Contact

Gemeente Bernheze
Telefoon 0412-45 88 88
gemeente@bernheze.org
www.bernheze.org

 
 

Samen Bernheze is een initiatief van de gemeente Bernheze

 

 

 

   

 

 

Cookie-instellingen